Mâncare de linte cu cârnaţi de Madrid gătită de un instructor de surf din Tenerife

Voi sunteţi dornici de reţete culinare care definesc zona de sud a insulei Tenerife, dar o să vă dezamăgesc. Până acum n-am mâncat nimic cu specific canariot, că fructele de mare pregătite în stil canariot pe care le-am mâncat cu italienii nu necesită o reţetă prea elaborată.

Dar vă pot „servi” ceva fierbinte şi condimentat, ceva cu specific pur spaniol. După ce ieri am luat prânzul cu Angelo la o terasă de lângă mare (pui la cuptor cu un sos maroniu şi cartofi prăjiţi plus salată verde cu ananas), azi am fost invitată de Kike, patronul şcolii de surf cu care colaborează Dino, să mănânc de prânz la ei. Gus, instructor de surf şi asociatul lui, a gătit lentaje, o mâncare clasică bazată pe linte verde şi cârnaţi de Madrid. Este de-a dreptul DELICIOASĂ. Arată aşa cum vedeţi în poză, poză care e luată de pe net, n-am avut aparatul foto să fac poze la prânzul cu băieţii de la şcoala de surf.

Deşi paella (un fel de pilaf  cu curry şi cu mai multe tipuri de carne şi cu fructe de mare) este cea mai renumită mâncare spaniolă, există multe altele mai delicioase.Din ce mi s-a spus, că până acum, spre ruşinea mea, nu am mâncat paella. A zis Seb să căutăm o reţetă pe net şi să facem acasă, dar mai bine aşteptăm până ne invită careva la o paella. La foarte multe petreceri mâncarea de bază este paella.

Hai să aveţi poftă mare!

4 Comentarii