Din nou bagaje. Ne-am mutat dintr-un studio într-un apartament.

Ne-am mutat. Tot în San Eugenio Alto, tot în zona în care am stat în ultimele trei luni, chiar în complexul rezidenţial de lângă Island Village Heights. Aşa cum vă spuneam ieri, am găsit în complexul Bel Air un apartament la 350 de euro care apoi cică costa 400 de euro. După ce deja ne obişnuisem cu preţul şi chiar ni se părea avantajos (400 de euro pentru un apartament cu un dormitor este un preţ foarte bun într-o zonă turistică din Tenerife), ne-am dus pe la ora 13 să vorbim cu directoarea complexului şi fericirea parcă ne-a inundat când ne-a spus preţul: 350 de euro! Bani în care sunt incluse toate cheltuielile. Plus 350 de euro garanţia. Şi ca să se bucure mulţi dintre cei care vor să vină în Tenerife doar pentru o lună maxim două, închirierea aici se face fără contract. Plăteşti o lună plus garanţia, primeşti chitanţă şi asta-i tot. Ca la hotel. De fapt, complexul este hotelier, banii se încasează săptămânal (noi pentru cei 350 de euro am primit 4 chitanţe, fiecare a 87,5o euro). Mă rog, detalii. Ideea e că nu se face contract. Directoarea ne-a cerut paşapoartele să le xerocopieze, i-am dat banii, ne-a dat cheia şi ne-a urat şedere plăcută.

Dezavantajul este că neavând contract, când vin puhoaiele de turişti putem fi notificaţi să plecăm. Dar am aşa o senzaţie că nu vor veni curând puhoaie de turişti în Tenerife, iar dacă vor veni, nu vor ajunge cu toţii pe vârf de deal în San Eugenio Alto (da, dezavantajul numărul doi: Bel Air se află şi mai sus pe deal decât locuinţa de până acum, dar mersul în pantă face picioarele frumoase :D)

Şi iată-ne că, la trei luni de la marea bagajareală din Sibiu, cea de dinainte de emigrarea în Tenerife, a trebuit să facem din nou bagajele. Asta e bine, că n-apucă să se strângă multe lucruri, mult balast (am lăsat lângă containăre două plase cu lucruri de prisos), cu toate că, în nici 100 de zile de când suntem pe insulă, bagajele noastre s-au dublat. Aveţi în acest post fotografii cu studioul din care am plecat cu Cicio alergând printre pungi şi valize şi jucându-se cu crosa de golf.

În următorul post pun poze cu noua noastră locuinţă din care se vede Atlanticul mult mai bine decât înainte şi dau multe detalii despre echiparea apartamentului (nu are maşină de spălat rufe, asta e naşpa…). Aaaa, că uitam să vă zic cireaşa de pe tort: ieri, după ce am bătut palma cu directoarea de la Bel Air, am sunat-o pe Merlin s-o anunţăm că plecăm într-o oră, să nu mai redacteze niciun contract de închiriere că noi ne-am găsit altceva. De unde cu o zi înainte spunea că putem pleca dacă nu ne convin condiţiile ei că ea are mulţi potenţiali clienţi, acum s-a supărat că nu i-am intrat în joc şi că noi chiar plecăm. Când Seb i-a cerut să vină să ne înapoieze cei 180 de euro pe care i i-am dat ca garanţie pentru studio, a zis că în contract scrie clar că dacă n-o anunţăm de plecarea noastră cu o lună înainte, pierdem depozitul. Greşit, asta este pentru cazul în care noi am fi plecat înainte de expirarea perioadei contractuale. La noi cele trei luni au trecut fără să-i facem probleme cu chiria. Ba mai mult, cum i-am spus că avem o grămadă de nemulţumiri, era de aşteptat că nu mai prelungim contractul. Mă rog, i-am smuls telefonul lui Seb şi am cam urlat la ea în telefon (pentru că a preferat să avem o dispută telefonică în loc să coboare la noi ca să discutăm) de nu-mi mai nimeream cuvintele. A înţeles ideea, cică săptămâna viitoare ne dă banii. Pentru asta a garantat şi Cornel, un român care locuieşte pe insulă de 12 ani şi care lucrează ca administrator la Island Village Heights de 3 ani. Dacă nu se ţine de cuvânt, trebuie să mă gândesc la ce fel de farse pot adapta pentru curul ei cel mare 😀

Placa de surf, jumate de bicicletă, două flori şi plase cu haine - toate în studioul din Island Village Heights

E ceva mai curios în lumea asta ca o pisică? 😀 (legat de flori, aloea este pusă de Seb după ce a furat un pui de la o aloe de pe marginea drumului iar cealaltă este luată de lângă containărele de gunoi, unde fusese aruncată de nişte oameni fără suflet)

De când a scăpat de viermişorii din fund, Cicio e tare jucăuşă: până şi cu o crosă de golf se poate juca

Iar Seb, ce putea face Seb în toiul împachetărilor? Să-i facă pisicii pe plac, cum să nu?

13 Comentarii