Cină cadou, la pachet: spaghettini cu carne tocată de peşte

Mare figură Angelo ăsta. Vă ziceam aici că n-am putut sta la net că doar ce ne-a sunat Angelo să ne întâlnim că mâine, luni, pleacă în Italia, şi poate ne scoate la cină de rămas bun. El a venit val-vârtej cu maşina lui Clio Sport, Tino pe locul din dreapta, a coborât cu o plasă neagră de plastic şi s-a fâstâcit explicându-ne ce e în ea. Dacă voi ghiciţi ce ar fi putut aduce un italian de aproape 75 de ani, la ora 21.30, în centrul localităţii San Eugenio din Tenerife, unor români pe care i-a cunoscut în urmă cu o lună, vă fac cinste cu un pahar de sangria când ne vedem.

Ei bine era cina. Adică ingredinetele pentru cină. El ne tot promisese că într-o seară ne invită la el ca să ne gătească. N-a mai apucat şi cum mâine se întoarce la Roma, omul nu putea pleca fără să se ţină de cuvânt: adică să ne gătească. Şi a făcut sosul lui special din nu-ş ce peşte prins ieri de Tino în Los Abrigos, peşte dat prin maşină, cu busuioc, nucă rasă şi alte chestii. Lângă caserola de sos, un pachet de paste Barilla, spaghettini nr.3. Să încălzim sosul şi să fierbem pastele nu mai mult de 5 minute. Şi să facem bine să le mâncăm în seara asta, că mâine dimineaţă ne sună să-i spunem cum a fost.

S-a scuzat că nu ne mai invită să mâncăm la el, dar a venit femeia care-i face curăţenie şi totul e lună în casă, nu-şi permite să lase vase murdare şi apartamentul în neordine timp de şase luni, cât lipseşte din Tenerife. Noi l-am scuzat, asta-i clar 😀

Pun poze mâine (de fapt, o să le pună Seb, că eu-s la muncă, pe plajă), după ce facem în seara asta.

10 Comentarii