Am găsit un remediu pe timp de caniculă: banane congelate

Valul de căldură a trecut peste noi şi ne-a lăsat mai bogaţi cu un desert răcoritor: banane glazurate congelate. Nu e mare filosofie cu invenţia asta, rezultatul e comercial doar pentru un sexshop, dar de bune sunt bune.Pe gustate!

Nu e chiar o invenţie sută la sută a mea, pentru că despre banane congelate am citit într-un ziar de pe aici. Producătorii de platane, banane canariote, îşi promovau marfa şi recomandau bananele la congelator, răcoritoare şi bune de înlocuit îngheţata. Am încercat şi eu şi am descoperit că întradevăr bananele nu se fac beton, indiferent cât le laşi în congelator. Apoi a trecut o vreme şi a venit canicula cu idei. M-am gândit că ar fi mai bun desertul dacă ar mai avea ceva…ciocolată sau mai convenabil, glazură de zahăr ars.
Zis şi făcut. Am alimentat cu banane de la Mercadona, vreo trei kilograme mai mititele ca pe aici, şi după ce le-am curăţat şi le-am înfipt în ţepuşe de frigărui,  le-am lăsat să se întărească bine în congelator.
A doua zi am topit zahărul şi rând pe rând le-am scufundat capul în caramel. Fiind congelate, glazura se întăreşte instant. Le-am împachetat cu fâşii de folie şi înapoi în congelator cu ele. Faptele s-au petrecut duminică şi luni, dar fiind vreo 20 de banane, mai avem câteva zile:).
Cred că e inutil să vă mai spun că după ce le moleşeşte puţin căldura, ţi se topesc în gură…

11 Comentarii