Vulcanul Teide, văzut de pe autostradă (din fericire, erupţiile vulcanice sunt în Islanda, nu în Tenerife)

Pico del Teide este acoperişul insulei Tenerife, acoperişul arhipelagului Canare, acoperişul Spaniei şi cel mai înalt munte din Oceanul Atlantic. Are 3.718 metri şi-i al treilea vulcan ca înălţime din lume, după Mauna Loa şi Mauna Kea din Hawaii. Anul acesta a nins pe el, anul trecut nu, dar oricum ar fi vârful lui, alb ori maroniu, la fel de semeţ este. Vulcanul a erupt ultima dată în 1909. De atunci, e „curat”, cu toate că activitate există sub el.

Cei mai mulţi turişti care ajung pe insula Tenerife, iau telefericul şi merg sus, în rezervaţia naturală Parque Nacional del Teide. De fapt, o mare parte din cei care vizitează Tenerife o fac pentru acest vârf muntos. În 2008 a fost cea mai vizitată rezervaţie naturală din Canare, cu 2,8 milioane de vizitatori. După Muntele Fiji din Japonia, este cel mai vizitat masiv muntos din lume. Şi, dacă e să rămân în zona „cel mai – cea mai”, este cea mai reprezentativă marcă pentru insulele Canare.

Mulţi nebuni, împătimiţi de down hill, parapantă sau alte sporturi extreme, vin să coboare de pe Teide. Am auzit că este un vis să priveşti insula de pe el… dacă nu sunt nori şi vizibilitatea este bună şi pe ocean, poţi vedea şi La Gomera.

Noi n-am ajuns pe Teide încă, i-am făcut poze doar de pe autostradă, cât eram în drum spre Puerto de la Cruz.

[nggallery id=20]

4 Comentarii