Venim în ţară în mai şi cu o sută de euro zburăm înapoi în Tenerife de Ziua Copilului

Tenerife Nord -Barcelona- Cluj Napoca – Sibiu – Făgăraş – Cincu – Sibiu – Jieni – Bucureşti – Madrid – Tenerife Sud. Acesta va fi periplul nostru la sfârşitul lui mai, când ne întoarcem în ţară pentru zece zile.

Tenerife de sus

Cel puţin acesta este acum planul şi avem şi biletele de întoarcere cumpărate, după o scotocire de vreo două ceasuri după zboruri low cost. Drumul de întoarcere în Tenerife ne-a costat foarte puţin. Când am venit pe insulă, eu am vrut să fiu sigur că avem bilete de dus-intors  şi returul e în preajma sfârşitului de mai, când bunica mea împlineşte 80 de ani.

Dacă în februarie am plătit pentru biletele dus întors cu Wizz Air şi Vueling, 430 de euro, acum întoarcerea pe insulă ne-a costat fix o sută de euro, cu Wizz şi Ryan Air, prin Madrid. Ieftin, dar nu e pentru cei comozi, pentru că între legături sunt vreo zece ore de stat prin aeroport, că ajungem noaptea la 1 în Madrid. Preţul e fără bagaje de cală, dar le vom cumpăra şi pe acelea, cu 20 de euro, că Dan duce dorul ţuicii de prună, a slăninii afumate şi a cârnaţilor.. Vom ateriza de data aceasta pe aeroportul din sud, mult mai aproape de casa noastră.

Zilele trecute am citit însă în Diario de Avisos, cotidianul pentru sudul insulei, că din iunie insula va fi legată de România cu un zbor direct, Bucureşti – Tenerife Sur, operat de două agenţii de turism prin intermediul Tarom. Am căutat date despre zbor, dar pe site-ul Tarom apare in iunie doar un zbor cu escala la Madrid, nicidecum unul direct de cinci ore.

7 Comentarii