Un moşneag nemţălău beat şi pus pe scandal a agresat-o pe Jeaninoasa

Băh, ce mulţi demenţi sunt în lume.

Era aseară, pe la 18.30, în faţă la Lo Squalo. Dan a pornit maşina ca să mergem la târgul de alimente din Los Cristianos (următorul post programat este despre asta), motorul Jumperului trebuie să se încălzească vreo 10 minute înainte de plecare, şi eu cu Seb tocmai ne urcasem în maşină. Dan nu ştiu unde umble, era la Dino sau prin zonă. Cum stam noi liniştiţi, iese un ins la vreo 65 de ani din restaurantul chinezesc de lângă Squalo şi vine spre maşină cu o faţă foarte furioasă. Se apropie de geamul şoferului care era deschis la jumătate, loveşte puternic cu palma în portieră şi începe să urle în nemţeşte. Nu am înţeles cuvintele pe care le-a zis, dar esenţa este că îl deranja zgomotul motorului şi voia să-l oprim.

Speriată de furia cu care a dat năvală peste noi, îi spun că noi o să plecăm, să se calmeze. Lucru care l-a înfuriat peste limite, că a deschis portiera cu ochii bulbucaţi şi a încercat să se urce în maşină peste noi, să facă habar nu am ce. Eu fără minte mă bag în el şi-l împing afară din maşină, el se prinde de volan, eu încerc să-i desprind mâinile, el urlă, eu nu mai ştiu ce mai făceam, aaa da, ţipam la Seb să ia cheia din contact, nemernicul întinde mâna să ia el cheia, Seb apucă s-o ia, eu împing în neam, neamţul continuă să urle cu venele de la gât umflate şi tot roşu ca un rac. Enervat la culme cu toate că motorul fusese oprit îmi apucă mâna stângă şi mi-o răsuceşte aşa cum ne răsuceam noi mâinile când eram copii mici şi proşti şi credeam că asta înseamnă arte marţiale. Moment în care eu nu m-am mai împotrivit că doar ce puteam face, să mă reped cu mâna dreaptă ca să-i dau o scatoalcă în mandibulă? Asta mai lipsea, să mă bat cu moşul. Noroc că unul din ospătarii chinezi care se uitau ca la circ a decis că e momentul să ia atitudine şi a venit să tragă de neamţ să se oprească, că altfel dementul îmi rupea mâna.

A plecat bombănind în restaurant şi după ce s-a calmat, a început să râdă a batjocură spre noi. Când Seb s-a dus să-l ia la rost şi  a mai venit şi Dan, a dat-o la-ntors şi şi-a cerut scuze. Nevastă-sa spunea şi ea ceva de genul că a băut, să-l înţelegem iar chinezii se luau de Seb şi de Dan că cu ce drept au intrat ei în restaurantul lor ca să le supere clienţii. Marş măh, împuţitule, clientul tău cu ce drept a intrat într-o maşină care nu-i aparţine?

Nu a fost chemată poliţia pentru că deh, aşa au zis ceilalţi proprietari din zonă, să nu le facem probleme chinezilor cu poliţia. Proprietari care stăteau cu mâinile în sân când moşneagul cel dement făcea ca toţi dracii şi trăgea de mine ca apucatul. O lume nebună de tot.

*post scris şi programat de sâmbătă seara

7 Comentarii