Tenerife, raiul parfumurilor la preţuri fără taxe

În Tenerife nu se plăteşte IVA (adică TVA) şi asta înseamnă că produsele sunt mai ieftine decât în Spania, pe continent. Aici intră şi parfumurile iar dacă zici Tenerife, tot turistul care a fost măcar o dată aici ştie că Tenerife înseamnă raiul parfumurilor. Cel puţin în zona turistică Los Cristianos – Las Americas – Puerto Colon – Playa Fanabe, zonă în care trăim de aproape o lună şi pe care am colindat-o în lung şi-n lat, la fiecare colţ de stradă este o parfumerie. Riu Parfum, La Maison du Parfum, Europe Parfumerie, Parfum Palace şi câte şi mai câte, toate mari, amenajate în spaţii ample, aerisite, luxoase, îmbietoare. Sephora e mic copil pe lângă ce e aici. Şi unde mai pui că toate sunt magazine „tax free”, cu preţuri mai mici ca-n duty free-urile din aeroporturi, înţelegi de ce este locul de vis pentru iubitorii fragranţelor.

Faptul că-s multe parfumerii are infinite avantaje pentru turişti şi rezidenţi, în fine, pentru clienţi, deoarece competiţia fiind mare şi da, criza se simte bine de tot aici (mă refer la numărul scăzut de turişti şi plecarea tot mai multor rezidenţi prin ţările lor), toate practică reducerile. Unele au discount-uri la toate mărcile, altele au două-trei rafturi pentru preţurile speciale iar aici poţi găsi ape de toaletă şi la 14 euro sau chiar 9 euro! pentru flacoane de 30 sau 50 de ml (ex. Elizabeth Arden „Green Tea”, „Red Door”, Elizabeth Taylor „White Diamonds”, Britney Spears „Curious”). Poţi avea surpriza să găseşti în Tenerife, pe lângă brandurile consacrate şi mult iubite, şi parfumuri rare, parfumuri care au dispărut încet-încet din majoritatea parfumeriilor sau parfumuri produse în serie limitată. Dacă te uiţi cu atenţie în partea de jos a rafturilor, dai fără să te aştepţi peste „Boudoir” de la Vivienne Westwood (EDP 40 de euro 50 ml), peste „Musk” by Alyssa Ashley (30 de euro, 50 ml) ori peste „Cabotine” de Gres (EDP 40 de euro, 50 ml).

„Poison” Christian Dior la 100 ml costă 70 de euro (redus de la 84), „Coco” de la Chanel la fel, în jur de 70 de euro, „Prada” by Prada 60 de euro, „Be Delicious Fresh Blossom” DKNY de 100 ml la 50 de euro şi majoritatea brandurilor au preţuri până în 45 de euro pentru flacoane de 50 de ml. Aici chiar oricine îşi poate permite să miroase bine. Chiar şi cei care nu cumpără şi mereu testează. La o adică, dacă parfumeriile-s peste tot, lângă casa ta, lângă locul tău de muncă, lângă restaurante, lângă hoteluri, în hoteluri, poţi oricând să treci pe acolo şi să te parfumezi, fără să te abaţi din drum.

Mergi la muncă şi vrei să miroşi a „Scarlett” de la Cacharel? Foarte bine, intri în parfumerie şi-ţi dai cu Scarlett. Mergi la o plimbare pe faleză şi vrei să miroşi a „Gardenia” de la Marc Iacobs? Intri în altă parfumerie şi-ţi dai cu Gardenia. Ai o întâlnire romantică la cină şi vrei să miroşi a „Le Baiser du Dragon” de Cartier? Treci pragul altei parfumerii şi-ţi dai cu parfumul de la Cartier. Ideea e că poţi să miroşi a toate parfumurile pe care le iubeşti, pe care le visezi şi care te-ar costa o avere să le cumperi pe toate. Şi eu zic că nu e nesimţire să faci asta, cât timp roteşti mereu magazinele şi nu te întorci prea repede într-unul :D. Doar dacă vrei să cumperi.

Fiind rai pentru nebuniile ăstea, e rai şi pentru produse contrafăcute. Nu-i nimic, şi ei trebuie să trăiască, nu? dar partea proastă e că nu ştii care parfumerii practică comercializarea falsurilor. Până vor ieşi la iveală fakeurile, testezi. Eu, doar testez :D. Cumpăr doar dacă găsesc „Narcisse Noir” de la Caron.

10 Comentarii