Tenerife ne-a întâmpinat cu calima şi temperaturi de 39 de grade

Am ajuns înapoi, în studioul nostru închiriat în San Eugenio, Costa Adeje, Tenerife. Şi e bine să te cufunzi în vise din nou în patul moale cu Cicio torcând la picioare, după vreo 14 nopţi dormite, pe rând, în hostelul din Barcelona, la rude şi prieteni în Sibiu, Făgăraş, Cincu şi Jieni, şi, în final, pe podeaua rece a aeroportului din Madrid.

La plecarea din Bucureşti de marţi, 1 iunie, era ploaie şi frig, Seb avea şosetele ude de la apa din băltoace care intrase în pantofii lui de vară iar eu fusesem forţată să încalţ nişte tenişi în locul sandalelor mult prea decupate. La sosirea de ieri, 2 iunie, la aeroportul Tenerife Sur Reina Sofia, 39 de grade Celsius şi calima. De fapt, temperatura era atât de ridicată din cauza calimei, că peste vreo 2-3 zile când se va lipezi cerul de particulele de nisip saharian, arşiţa se va domoli şi atmosfera va reveni la normalul temperaturilor de 25-29 grade. Cât a durat călătoria cu autobuzul TITSA de la aeroport la autogara din Las Americas, adică vreo 20 de minute, am transpirat bine de tot în blugi şi tricourile cu mâneci lungi şi am regretat că nu ne-am schimbat hainele la grupul sanitar din aeroport.

Cât am fost în concediu în România am fost întrebaţi de prieteni cam cât de mult ne dorim să ne reîntoarcem în Tenerife. Răspunsul corect este că aţa ne-a tras înapoi, în insule, mai puternic decât atunci când am hotărât să emigrăm din România în Tenerife, pe 24 februarie 2010. Pentru că, spre diferenţă de atunci, acum ştiam foarte bine, din experienţă proprie, cum este lumea, locul şi universul tenerifez. Iar asta chiar din prima zi de vacanţă în ro, că, cu toate că eram nerăbdători să ne vedem rudele din România, ne-am dorit să fim, înapoi, în Tenerife, încă de cum am pus piciorul în aeroportul din Cluj Napoca.

PieS 1: Costurile transportului public în Tenerife (compania TITSA) sunt mai mici decât ne aşteptam: cu bono, abonamentul lor, drumul de 25 de kilometri de la aeroportul din Sud în Las Americas ne-a costat 1,65 de euro de persoană.

PieS 2: La sfârşitul lunii august vom veni din nou în România pentru nunta surorii mele, Rambo (nunta e pe 28 august, în Sibiu). Atunci vom sta tot cam vreo 10 zile, poate mai puţin, trebuie deja să ne căutăm bilete de avion.

PieS 3: Poza este făcută de pe balconul nostru aseară, la ora 21 fără ceva, de Seb. Soarele la amurg este atât de estompat din cauza calimei iar culoarea pastel a cerului vine tot de la nisipul din aer.

8 Comentarii