Taxiurile din Tenerife nu-s scumpe, da’ nicio afacere prea bună

Taxiurile din Tenerife sunt o modalitate foarte confortabilă şi rezonabilă ca preţ pentru deplasarea dintr-un oarecare punct A într-un oarecare punct B. Majoritatea maşinilor sunt noi iar cele care nu se încadrează în categoria asta sunt balene de Mercedesuri (multe C200 din anii ’80) cu ceva ani şi kilometri în spate. Am văzut aici pe insulă atâtea astfel de merţan-taxiuri câte n-am văzut în toată viaţa mea. Nu are a face şi cred că nu deranjează pe nimeni pentru că am auzit că sunt maşini bune şi fiabile, iar din punct de vedere estetic, toate sunt foarte bine îngrijite. Şi este de înţeles de ce taximetriştii au optat pentru o limuzină ca asta într-un loc turistic ca Tenerife. Taxiuri mici cu maşini din clasa medie cu motoare din clasa economică nu am văzut. Dacă există, eu nu le-am văzut. Oricum, ca turist nu cred că te uiţi ca taxiul tău să fie mic, fâşneţ şi să consume puţin. Dacă eşti turist, vrei să te simţi răsfăţat, vrei să te lăfăi pe o banchetă generoasă de autoturism care să aducă a luxul unei limuzine. Staţiile de taxiuri din Las Americas, Los Cristianos, Fanabe Playa sunt pline de maşini precum cele de care am zis mai sus plus multe alte Mercedesuri mai noi ca tip şi caroserie, majoritatea break-uri, şi alte maşini ca Toyota Avensis Wagon, Skoda Octavia Combi, Ford Mondeo Break, Peugeot 407 SW.

Am zis că staţiile de taxi sunt pline pentru că aşa este cam tot timpul. Puţini turişti, şi mai puţini clienţi, puţine curse pe zi, mult timp pierdut la o vorbă cu colegii, în staţie. Am stat de vorbă cu doi taximetrişti lângă complexul comercial San Eugenio. Jose (foto sus), taximetrist timp de 20 de ani, toată perioada în Tenerife, a spus că asta este cea mai proastă perioadă a meseriei lui. Este un soi de patron, pe maşina lui are angajat un tânăr taximetrist, dar nu face nicio mare avere. Eliza (foto sus), o bunetă de canariotă cam pe la 35 de ani, face taximetrie de şase luni, jumătate de normă pe zi. Lucrează pe maşina tatălui ei (Skoda Octavia Combi), taximetrist de aproape patru decenii, îi place la nebunie să conducă dar spune că perioada în care s-a apucat ea de această meserie este foarte proastă. Are nişte ochelari mari Ray Ban pe nas şi un zâmbet sincer iar când o întreb dacă nu-i este teamă să nu fie agresată de vreun client, zice că nu. „În Tenerife, în această meserie, riscul pentru o femeie taximetristă este egal ca pentru un bărbat taximetrist. Pentru că nu este un loc periculos, cu clienţi violenţi. Dacă e să ai parte de un client care vrea să te jefuiască, poţi la fel de bine să fii bărbat sau femeie”, a spus Eliza. Ea este una din multele şoferiţe de taxi din Tenerife.

Maşina este oglinda taximetristului. Şi aşa cum este de curată maşina, aşa este şi şoferul. Cum n-am văzut taxi murdar, o să generalizez şi o să spun că toţi taximetriştii din Tenerife sunt bine puşi la punct: pantaloni la dungă, de culoare închisă, cămaşă albastru deschis şi uneori un cardigan peste. Am înţeles că e un fel de unifomă şi gândesc că asta e un lucru bun. Dacă se impune printr-o hotărâre de consiliu local culoarea maşinii de taximetrie, de ce să nu se impună şi o uniformă pentru şofer?

Deplasarea cu taxiul nu e de natură să usuce pe nimeni de bani. Tarifele variază uşor de la o companie la alta dar kilometrul urban costă cam 0,53 euro pe timp de zi şi 0,60 euro pe timp de noapte şi de sărbătorile legale. O călătorie cât de scurtă ar fi ea costă 3 euro, ora de staţionare este 14,53 euro iar pentru intrarea în aeroport sau port, tariful suportă o mărire cu 1,65 de euro, ceea ce reprezintă intrarea în aeroport/port a maşinii. Dincolo de asta, în fiecare staţie de taxi din Tenerife sunt plăcuţe pe care-s menţionate tarifele orientative pentru curse spre principalele obiective turistice ale insulei. Spre exemplu, din San Eugenio costă între 22 şi 25 de euro taxiul până la aeroportul din sud, între 85 şi 100 de euro până la aeroportul Nord, de la 26 la 32 de euro pentru o cursă la Los Gigantes, 100 de euro pentru o excursie la Teide de 4 ore pentru 1-4 persoane sau 145 de euro la Loro Parque pentru aceeaşi perioadă de timp.

În Tenerife (poate în toată Spania), programul zilnic legal de muncă pentru un şofer de taxi este de 8 ore. Au un fel de tahografe şi pot fi amendaţi dacă controalele îi prind că au lucrat mai mult de 8 ore într-un decurs de 24 de ore. Asta ca să reducă la minim riscul de accident din vina oboselii. Asta sună bine pentru clientul de taxi, care are parte de un şofer cât de cât odihnit. Dincolo de programul de maxim 8 ore pe zi, alt avantaj e că nu există taxiuri rechin pe insulă aşa că neşansele să fii înşelat de un taximetrist sunt foarte mici.

14 Comentarii