Pentru Achile şi Achiloasa: puteţi să vă luaţi maşină de făcut pâine din Tenerife!

În sudul insulei Tenerife, cum este mai degrabă o zonă turistică decât una rezidenţială, comercianţii s-au orientat spre consumul… cum să-i zic? consumul turistic, îmi şopteşte Seb. Aşa se explică că există sute de parfumerii, alte câteva sute de magazine de electronice care vând aparate foto şi camere video şi este doar un singur punct de vânzare de electrocasnice pe o rază de mulţi kilometri. În nordul Tenerifei, unde viaţa este mai normală şi mai apropiată celei de pe continent, situaţia stă altfel, sunt multe centre comerciale de genul El Corte Ingles (ăsta este doar în capitală, în Santa Cruz de Tenerife).

Pentru că le-am promis viitorilor imigranţi în Tenerife, Achile şi Achiloasa, că sondăm piaţa electrocasnicelor pentru a le da o idee despre preţurile tenerifeze, ieri am intrat la Electrocris, un magazin de electrocasnice pe două etaje situat în cartierul El Camison din Los Cristianos. De fapt, pe domnul şi doamna Achile îi interesa doar preţul de pe insulă la maşina de făcut pâine, ca să ştie dacă mai cară din România şi maşina lor de pâine sau o fac cadou la rude şi îşi iau alta nouă din Tenerife. Dragilor, puteţi s-o lăsaţi liniştiţi pe loc şi netraumatizată într-un zbor cu avionul de peste 4.000 de kilometri. Aici una marca Tefal ce face pâine de până la un kilogram şi jumătate costă 79 de euro. E bun preţul, nu? Mai erau şi produse ale altor companii iar cea mai scumpă maşină de pâine e cea de la Princess, 179 de euro. Mai jos aveţi o listă (scrisă de Seb pe mobil cât ne plimbam prin magazin şi transferată pe calculator) cu alte câteva electrocasnice. Dacă ar fi după mine şi nu după bani, eu aş vrea maşina de făcut paste, care are forme pentru vreo zece tipuri diferite de paste, de la tagliatele la gnochi. Da, mi-a mai plăcut şi cuptorul de pizza ce arată ca un cuptor cu lemne mai mic… mă gândesc că mi-ar plăcea să experimentez nişte reţete (mai ieftin este, totuşi, să cumpărăm pizza de la Pach – 9 euro preţ normal, 5 euro la preţul lui Dan care e prieten cu unul din bucătari 😀 )

Maşină de spălat Bosh cu o capacitate de 8 kg de rufe – 499 euro

Maşină de spălat Whirpooll cu o capacitate de 5 kg de rufe – 329 euro

Frigider mare cu două sau trei uşi – între 900 şi 3.200 euro (cel de 3.200 are şi televizor pe uşă)

Toaster no name – 17 euro

Toaster Philips – 25 euro

Friteuza Moulinex – 44 euro

Maşina de paste Princess – 133 euro

Cuptor de pizza no name  – 75 euro

Fier de calcat Philips 3340 – 58 euro

Fier de calcat Rowenta – 39 euro

Televizor Sony Bravia EX3 32 – 399 euro

Televizor Samsung Series 4 (ambele diagonală 80) – 379 euro

Nu am făcut poze în magazin că de cum am scos aparatul foto din geantă, un nenea de acolo ne-a atras atenţia că n-avem voie. E de înţeles de ce, cât timp a durat vizita noastră, mereu a fost câte un vânzător pe lângă noi, făcându-şi de lucru cu câte un raft. Aşa că poze vă dau doar cu peisajele din faţa magazinului.

[nggallery id=48]

Cu autobuzul TITSA nr.473 am venit din autogara Las Americas în Los Cristianos cu 1 euro de persoană (avem abonament de 12 euro, ne-au mai rămas 10 euro pe el). Fără autobuz, distanţa am fi făcut-o pe jos în vreo 45 de minute

11 Comentarii