Orice emigrare, că e în Tenerife sau oriunde, trebuie cântărită bine

Vio aka Twigg s-a reîntors în România după cinci zile de la „imigrarea” în Tenerife. Pentru noi este o enigmă totală ce s-a întâmplat, deoarece nu ştim de ce a mai venit în Insulele Canare dacă în nici măcar o săptămână de la aterizare a hotărât că cea mai bună soluţie este reluarea traiului în Bucureşti. El spunea că vrea să plece din România cu familia (Flory şi fetiţa lor, Maria) pentru că nu se mai poate trăi acolo. Au ales Tenerife ca loc în care să-şi mute viaţa mai ales în urma blogului nostru şi a rămas să vină toţi trei la sfârşitul lui aprilie. În final a venit singur, nu ştim ce planuri aveau şi când urmau să vină şi soţia cu fetiţa, dar cred că principalul element pentru venirea fetelor era ca el să-şi găsească de muncă pe insulă (închirierea unei locuinţe bune, de asemenea, importantă). Ori Vio a venit vineri seara şi, pentru că urma week-end-ul, luni trebuia să caute şi să-l ajutăm să caute locuinţă. N-am mai apucat, pentru că el duminică deja era hotărât să se întoarcă în Bucureşti. Luni şi-a rezervat bilete la primul zbor Tarom spre România.

Şi aici se ridică două întrebări. Unu. Tu, ca om, când plănuieşti să te stabileşti într-o ţară străină, te dai bătut înainte să cauţi de muncă, înainte să cauţi apartament de închiriat (pentru că apartamente la preţuri decente sunt şi mai la vale, nu numai la deal), înainte să încerci să înţelegi ţara respectivă? Adică cum vrei să vezi care-i treaba cu viaţa în Tenerife, cazul nostru, dacă tu nici măcar nu deschizi ziarul local să citeşti (măcar) ofertele de muncă?

Doi. Dacă tot te-ai pornit aşa că nu e de tine să trăieşti în Tenerife, de ce nu rămâi în vacanţă pe insulă? După un trai zilnic în Bucureşti, despre care ştim cu toţii că este un fel de iad, după zeci de posturi pe blog în care-ţi arăţi dezacordul faţă de lucrurile anormale şi greşite de acolo, să te trezeşti în splendoarea şi paradisul din Tenerife este cel puţin minunat. Un vis devenit realitate. Oamenii plătesc să ajungă aici, tu ai plătit o grămadă de bani pe avion ca să ajungi aici. De ce să nu te bucuri de oportunitate? Stai 10 zile, cât e o vacanţă normală, vezi locurile incredibile şi minunăţiile de pe insulă şi de abia apoi reîntoarce-te. Să ajungi pe o insulă tropicală poate fi o ocazie unică în viaţă, şi tu nici nu mergi să vezi oceanul, nici nu pui piciorul pe plajă, nici nu bagi degetul în apă să vezi cât este de sărată?

Nu vreau să se înţeleagă că am ceva împotriva lui Vio. Mulţumesc lui Dumnezeu, n-avem nimic de împărţit. Vreau doar să vă spun cum am simţit eu experienţa-Vio. Dacă vreţi să imigraţi, atunci aşteptaţi-vă că e greu la început, până reuşiţi să vă puneţi pe picioare.  Aşa este peste tot în lume, nu numai în Tenerife. Acum, că e criză economică şi rata şomajului este foarte mare, mai mult ca oricând. Intraţi zilnic sau o dată la câteva zile pe blogul nostru şi găsiţi informaţii utile despre joburi, costuri, chirii, rezidenţă în Tenerife. Este singurul sait care vă dă toate lucrurile ăstea şi totuşi, după câte am constatat, mulţi dintre voi citiţi pe diagonală. Sau doar începutul şi sfârşitul postului.

Trebuie să recunosc că acest episod m-a dezamăgit. Cu toată inima vă ajutăm pe voi cei care vreţi să ne urmaţi pe drumul imigrării în Tenerife. Aşa a fost şi cu Vio, l-am ajutat cu tot ce avem noi. De aia simt un gust amar, că el n-a fost în stare să lupte pentru viaţa ce şi-o doreşte. A făcut primul pas spre asta, când a venit în Tenerife, dar la pasul doi s-a blocat. Că ceea ce spune el, că se va întoarce în octombrie cu familie cu tot, ca să-şi facă o viaţă aici, sunt doar vorbe. Aici, la el pe blog, explică cam care au fost motivele.

9 Comentarii