În vârful unui palmier de 12 metri… În Tenerife nu oricine poate curăţa palmieri

Dan sus în scară, rezolvând prima parte a jobului: decojirea

Palmierii sunt de mai multe feluri, aşa că nu m-a răbdat sufleţelul să nu vă împărtăşesc şi vouă cum se tunde şi palmierul de tip Washingtonia filifera, adus din California. Cel pe care vi l-am prezentat acum două zile este Phoenix canariensis, specific insulelor Canare.

Pe cât de sobru pare administratorul englez, pe atât de glumeţ este

Pe ăsta l-a tuns Dan ieri dimineaţă, în Las Americas, chiar lângă Siam Park.Jobul l-a primit de la administratorul unui complex de locuinţe de pe deal, un nene englez get-beget care a stat cu noi timp de două ore şi ceva cât a durat munca.

Din poze pare uşor, da’ numai să adie puţin vântul şi vezi cum se clatină vârful palmierului precum un om beat, da’ foarte beat. Gândiţi-vă că palmierul ăsta în care era urcat Dan are 12 metri înălţime… Deci să stai la 12 metri deasupra pământului şi să danga-langa cu scară şi palmier şi tot, nu e o perspectivă foarte frumoasă. Bine că nu sunt eu în locul lui Dan.

Treaba n-a fost simplă, deşi pentru mine n-a mers deloc rău: am făcut poze. Seb a ajutat la strâns crengi şi coji de copac şi a descoperit că are o nouă vocaţie, cea de pisciner. 😀

Seb curăţând piscina de lângă palmier, de coji căzute de la Dan

Chestia cu curăţatul de palmieri este o treabă dificilă, pe care n-o poate face oricine. Că nu e ca la Ayuntamiento (primărie), unde muncitorii care curăţă copacii vin cu macaraua, e aşa, cu o scară luuuungă, sau cu o maşinărie numită bicicletă. Cu aia o să facem poză data viitoare.

Ce vedeţi voi de culoare maro deschis, e proaspăt curăţat de Dan

[nggallery id=7]

2 Comentarii