În căutarea inelului de logodnă

Cum Seb m-a cerut de nevastă şi eu i-am răspuns DA, acum a rămas să căutăm inelul de logodnă. E cam pe dos faţă de ce ştiaţi voi, nu? Da, parcă lucrurile ăstea trebuiau făcute invers. Adică Seb să caute pe ascuns inelul, să-l cumpere, să-l vâre-ntr-o cutiuţă elegantă şi apoi să-mi cadă-n genunchi emoţionat cu clasica întrebare. Eu zic da, pun inelul pe deget, exclam de încântare şi cererea în căsătorie este completă. Dar la noi situaţia a stat altfel, întâi cererea şi acum alergatul după inel. Asta din două motive. Unu. N-am stat bine cu banii în acel moment ca Seb să poată să „facă pierduţi vreo 150-200 de euro pentru a cumpăra inelul”. Doi. Seb mă consideră o persoană foarte pretenţioasă când vine vorba de detalii (nu ştiu, zău, de unde are astfel de idei), aşa că a preferat să-l alegem împreună. Mulţumesc lui Dumnezeu că aşa s-a întâmplat. Pentru că este o adevărată plăcere să probez toate frumuseţile de inele, cu toate tipurile de pietre, de la safire albe la smaralde şi diamante, să mă uit pe net, să compar preţuri, să citesc despre calităţile diferitelor pietre preţioase şi să încep să mă obişnuiesc cu ceva pe deget. Ah, da, asta va fi o provocare reală, niciodată nu mi-a plăcut să port inele (nici după alte bijuterii nu m-am dat în vânt). Dar cu inelul de logodnă altfel stă treaba.

Mă bucur că acest moment ne-a prins în Tenerife. Pentru că e pământul plin de magazine cu bijuterii şi chiar ai o arie largă de modele din care să-ţi alegi. Recunosc că aceste magazine nu-s la fel de multe şi de dese ca cele de parfumuri, dar au o frecvenţă pe bulevardele şi în centrele comerciale din Tenerife la fel de mare precum magazinele de ochelari. Şi avantajul lor nu-i numai că-s multe, ci că vânzătorii-s toţi amabili şi dornici să te-ajute. Mai sunt şi excepţii, că acum două zile, în centrul comercial Plaza del Duque din Playa Fanyabe, am dat peste unii mai insistenţi care parcă nu se puteau obişnui cu ideea că plecăm din magazinul lor fără să cumpărăm nimic. Erau indieni, cum majoritatea celor care deţin magazine de bijuterii sunt, dar nişte indieni cu adevărat enervanţi. Dar am intrat în mai multe shopuri şi povestea nu s-a mai repetat.

Ieri, în centrul comercial San Eugenio am făcut şi aceste poze ca să vă arăt câteva din modelele spre care înclin. Vă e clar că am trecut peste raftul cu inele cu diamant care au preţuri de la 1.000 de euro la peste 2.500 poate mai sus. Ăsta e preţul de pe etichete, că majoritate magazinelor au reduceri de 50% şi astfel costul unui inel cu diamant este cuprins între 500 şi cam vreo 1.500. Ne-am concentrat atenţia acolo unde ne era locul iar indienii au cele mai multe rafturi dedicate buzunarelor medii. Şi aici intră inelele cu safire albe, şi chiar Tenerifele parcă este plin de safire albe. Aşa văd eu lucrurile acum, de când am început să căutăm inel de logodnă, că în orice bijutierie intrăm, ne întâmpină inele cu safire albe.

Ok. Preţurile de vânzare la inelele cu safire albe încep de pe la 100 de euro şi urcă. Nu ştiu până unde urcă, că eu n-am probat ceva mai scump de 500 de euro. Inelul cel mare din poza principală a articolului avea preţul pe etichetă 480 euro, minus 50% cât e reducerea rezultă 240 euro preţ de vânzare. Cam mult, nu ştiu dacă merită să dăm atâţia bani pe un inel, parcă n-aş vrea să depăşim 200 de euro… e un fel de prag psihologic. Mă rog, vom vede, chiar nu-i grabă, avem timp să găsim inelul cel mai fain la cel mai bun preţ. Montura, ca la majoritatea celor probate de mine, este aur alb de 18 carate. Ajustarea mărimii este gratuită, asistenţă tehnică pentru eventuale probleme, gratruită.

Simplu şi drăguţ. Preţ final după reducerea de 50%, 165 euro

380 euro iniţial, 190 după reducere. Şi ăsta îmi place mult

Cel mai ieftin din cele probate ieri: 137 euro după reducere. Seamănă puţin cu cel la 165 de euro, doar că are piatra mai mare. Deci, de calitate mult mai slabă. Zic eu, marea specialistă 😀

Inelul la 137 de euro nu arată rău, dar parcă nici nu-i foarte special

Inelul cu smarald m-a atras doar pentru că este cam neobişnuit pentru un inel de logodnă să aibă piatra colorată. Preţ iniţial, 841 euro, după o reducere masivă (cred că vreo 75%), 199 euro! Se poate face la comandă, e manufactură, în orice montură. Dacă vrei platină, e alt preţ.

12 Comentarii