Hotelurile şi berea s-au ieftinit vara asta în Tenerife

Tenerife tinde să devină o destinaţie din ce în ce mai ieftină, cel puţin conform statisticilor, aşa că nu-i de mirare că zilnic auzim vorbindu-se româneşte în jurul nostru pe plajă.

Tocmai au fost date publicităţii cifrele pentru mai, care arată o scădere a preţurilor de la cazarea la hotel cu 4,7 procente faţă de mai 2009. Tarifele hoteliere au scăzut în Tenerife aproape dublu faţă de cele din Spania, care s-au ieftinit cu 2,6 procente. Insulele Canare sunt acum pe locul trei ca rată de ocupare a locurile de cazare, cu 53,5 la sută ocupate, după Madrid – 56,8 şi Insulele Baleare – 58,3.

Berea la halbă o găseşti pe plajă la 1,5 euro...

...dar unii se răcoresc cu cafea

Scăderea preţurilor pare să fi revigorat puţin turismul, faţă de anul trecut pe vremea asta şi media canariotă trâmbiţează deja ieşirea din criza ultimilor doi ani. Din ce vedem noi aici în sud, nu prea au năvălit chiar aşa turiştii, pentru că exceptând weekend-ul, când ies şi canarioţii la ocean, plajele nu sunt ticsite cu oameni.

Preţurile nu au scăzut doar la hoteluri, ci şi la mâncarea şi băutura vândută lângă plajă. De exemplu, luând doar berea în calcul, toate terasele se întrec în oferte, ba 2 euro halba, ba 1,5 sau 1,2 şi chiar 1 euro în câteva locuri. La majoritatea teraselor însă, berea la halbă este 1,5 euro, un preţ rezonabil zic eu, ţinând cont că o bei gheaţă în buza oceanului privind după ce vrei tu pe plajă.  Chiar şi aşa, de multe ori bate vântul pe la terase şi clienţi apar doar dacă mai e vreun meci de la Campionatul Mondial şi terasa are LCD-uri sau plasme mari.

Nici mondialul nu umple terasele

Ce mai aşteptaţi? Hop în avion şi la plajă! 🙂

14 Comentarii