În Tenerife sunt multe lucruri mai ieftine decât în România. Ţigările, spre exemplu, costă până în 21 de euro cartuşul. Sunt multe mărci, nu le-am reţinut, care au preţ de cartuş la 15 euro. Seb zice că mai s-ar reapuca de fumat la asemenea preţuri.

Să lăsăm ţigările, că nu sunt bune. Uite chestii bune care-s mai ieftine pe insulă. Pastele făinoase. Am luat o pungă de spaghete din grâu dur, punga de un kilogram, la 0,90 euro. Salata verde. O pungă cu două salate creţe mari costă 0,85 euro. Uleiul de măsline şi, de fapt, cam de orice. O sticlă (care nu e pet) de 750 ml ulei extravirgin de măsline costă 2,65 euro iar litrul de ulei de floarea soarelui este 0,85 euro. Detergentul de rufe. Ariel lichid la patru litri, 9,79 euro.

Ce nu e ieftin. Portocalele. Am luat o sacoşă de 4,5 kg la 4,60 euro. Iar vrac preţul era de 1,29 euro. Nu ştiu explicaţia, că portocalele sunt canariote sau din peninsula Iberică. Bananele. Parcă nici n-ar fi patria lor. Este oarecum de înţeles, pe insulă sezonul bananelor este în mai. La Mercadona, unde ne-am făcut cumpărăturile ieri, kilogramul este 1,39 euro. Cartofii. Foarte scumpi. Nu erau vărsaţi, cum se zice, ci doar în săculeţi. Iar săculeţul de 3 kg de cartofi albi ne-a scos din buzunar 2,35 euro. Asta înseamnă cam 0,8 euro de kilogram. Tulai, unde e cartoful nostru de Făgăraş?

Join the Conversation

No comments

  1. Vezi daca va da primaria in arenda/chirie macar vreo 2500 mp 😀 😀 😀 . Pe jumate’ puneti cartofi, restul verdeturi. Poate niste patlagele 😀 E piata pe acolo? La pescuit cu Seb. Cu praz nu stiu daca dati lovitura acolo 😀

  2. Fa atunci provizii si pentru noi cu tot ce-i ieftin, poate-l dau si pe Teodor pe ulei de masline!!Ai grija de Seb sa nu cedeze tentatiei- la tigari ma refeream – santajeaza-l daca este nevoie!Asta a fost o gluma, nu gasesc emoticon, ma prind mai greu… Si vezi, sa nu te ingrasi prea rau, cu pastele astea… Nasol cu cartofii, ca-s tare buni, trebuia sa luati vreo valiza de aici, dar vorbesc cu Geani si va trimitem noi.

  3. Cu privire la preturi… era normal sa fie si unele mai scumpe dar e important ca multe chestii bune sunt ieftine. Din ce ne-am mai informat noi, oamenii locului nu recomanda sa se cumpere legume si fructe din market-uri, zic ei ca aceste produse sunt scumpe, slabe calitativ si ca sunt cultivate pentru a obtine cantitati mari mai putin calitative. Dar ca exista piete volante o zi pe saptamana si piete zilnice (ca si la noi) unde legumele si fructele nu numai ca sunt mai bune calitativ dar ca ar fi si mai ieftine, poate reusiti sa faceti o prospectie de asemenea piata! Va suntem recunoscatori pentru tioate informatiile pe care ni le dati si speram sa va putem ajuta si noi cu ce putem!

  4. Sorin, pastele şi vrdeţurile sunt preferatele mele, m-au nimerit bine.

    Furiosule, am tot fost prinşi zilele ăstea cu „excursii” în zonă, n-am dispărut. Cred că ai vorbit până la urmă cu Seb.

    Postanty, e naşpa cu agricultura aici. Solul are strat foarte subţire, restul rocă vulcanică. În sud, unde suntem noi, nu plouă aproape deloc. Maxim 5 zile pe ani. Aşa că trebuie să irigi la greu, iar solul nu ţine apa…

    Rambetu, de îngrăşat n-am cum să mă îngraş că mergem aproape numai pe jos. Plus că am reînceput să alerg dimineaţa şi să fac exerciţii fizice. Aşteptăm cartofii prin FedEx. 😀 (emoticonul în faci la fel ca în fereastra de mess, ex. două puncte şi paranteză închisă pentru zâmbet) 🙂 Îl pup pe Teodorin, mi-e dor de el mult de tot.

    A & A, da, există pieţe de agricultori, dar nici acolo nu-s preţuri mici. Ei zic că nu au legume tratate chimic, dar nu poţi fi sigur. Postez acum despre piaţa agroalimentară la care am fost în uichend.

Leave a comment

Lasă un răspuns