Din Tenerife, cu dragoste pentru flip flops Ipanema

Iubesc papucii Ipanema. Papuci în sensul de flip flops, nu în sensul de încălţăminte, aşa cum zic ardelenii :D. De nu-i ştiţi, daţi rapid un sărci pe gugăl, că merită. Plus că o să aflaţi că frumoasa braziliancă care se fâţâie pe catwolk în lenjerie intimă Victoria’s Secrets, Gisele Bundchen, este imaginea brandului. În România, brandul de papuci şi sandale de plajă Ipanema este importat de Office Shoes. Aici, în Tenerife, papucii Ipanema se vând la orice magazin, de la cele cu articole pentru plajă până la magazinele doar cu încălţăminte. Nu că ar conta, dar aşa, ca să ştiţi.

Eu i-am descoperit din absolută şi pură întâmplare, prin luna iunie a anului 2007 când îmi căutam nişte şlapi de plajă diferiţi. Adică să arăte mai bine pe picior, să fie mai sexi, să fie făcuţi ca şi cum ar iubi femeia. Acum, sincer, câţi papuci de plajă aţi avut şi v-aţi simţit sexy în ei? Că majoritatea sunt prea sport (genul Nike), prea masculini (genul Adidas) ori prea scumpi (genul O’Neill). Ipanema sunt făcuţi ca să sublinieze frumuseţea piciorului şi sunt cei mai ieftini papuci de firmă de pe piaţă. După ce mi-am luat o pereche aurie (pe care atunci am dat 30 de lei!), am descoperit în câteva luni de purtare că sunt şi rezistenţi. Acum, după trei ani de folosire a aceleiaşi perechi de papuci, zic nu că sunt rezistenţi, ci cum n-am mai întâlnit alţi şlapi aşa de rezistenţi. Incredibil de bine făcuţi.

La timpul lor, cei vechi mi-au plăcut mai mult decât cei de azi... aveau picturile mult mai rezistente în cauciuc

I-am folosit în toate condiţiile, verile peste tot prin oraş/oraşe, la motocros,  la plajă, iernile spălaţi şi purtaţi în casă, ca papuci de casă (dar sexy papuci de casă, nu varianta aia grosolană de papuci groşi şi graşi, cu un ursuleţ mare în faţă). Cu papucii ăştia am ajuns în multe locuri şi am alergat de multe ori: în 2007 în Bucureşti, după nenumărate tramvaie şi trolele, în Sibiu după ce m-am mutat din Bucureşti, în 2008 şi 2009 pentru diverse motive, că mai mereu sunt în întârziere şi pe fugă, în 2009 cam toată localitatea Monteroso ca să prindem trenul de Viareggio, tot în 2009 în nordul Sardiniei ca să ajungem mai repede la Capo Caccia (am plecat ca proştii, eu şi Seb, să ocolim un golf ca să ajungem la capul nord-vestic al insulei, şi în scurt timp ne-am dat seama că avem de făcut 20 de kilometri… am parcurs 8 kilometri pe jos din care aproape un kilometru alergând până ne-au luat la ocazie nişte austrieci).

Şi de fiecare dată când alergam în papucii ăştia, mă gândeam „hai că acu’-şi dau duhul şi li se rupe vreo curea”. Cum vedeţi în poze, curelele sunt ca noi iar singurul lucru care arată trecerea timpului peste ei şi purtarea excesivă este talpa, care a început să se tocească puţin şi are câteva crăpături. Plus că şi-au mai şters din culori. În rest, grozavi şi acum. M-au convins de mult timp, dar de abia acum le fac statuie aici, pe blog.

Ieri mi-am luat cea dea doua pereche de papuci Ipanema din centrul comercial San Eugenio (preţ 14,95 de euro). Seb i-a văzut primul, adică exact modelul acesta din fotografii, în timp ce eu mă uitam la nişte săndăluţe de plajă tot Ipanema. Mi-am dat seama că sunt foarte faini doar când i-am încălţat (au şi formă anatomică, deci piciorul se simte mai bine ca-n vechii Ipanema. Sunt plini de viaţă, sexy, minunaţi, speciali. Îi iubesc la nebunie. Şi sper doar să nu se întâmple cu Ipanema cum e de obicei în viaţă: lucrurile bune să-şi piardă calitatea pe parcursul producţiei. Adică să nu fie la fel de bine făcuţi ca papucii din 2007. Mie-mi pare că este acelaşi material bun, curelele sunt la fel, sistemul de prindere, asemenea, deci ar trebui să fie acelaşi standard. Dar, vom vedea. Dacă nu ţin ca ceilalţi, trimit un mail companiei. Oricum, picturile, floricelele ălea pictate în stilul aborigenilor australieni deja s-au luat în zona călcâielor, cât am mers eu prin casă cu ei. Asta e un mare minus.

Destul cu vorba, că v-am îmbrobodit suficient. Bucuraţi-vă de poze şi de viaţa care răzbate din ele.

[nggallery id=31]

Nu puteam să fac o şedinţă foto cu noii mei flip flops de la Ipanema fără să urc la piscină, nu?

14 Comentarii