Despre dor de soarele din Tenerife, sedentarism şi pisica Ciciones

Azi dimineaţă am văzut soarele pentru prima oară de duminică, ceea ce este destul de neobişnuit pentru sudul insulei, unde stăm noi. Norii s-au încăpăţânat însă să revină după numai trei ore de la răsărit.

Ce înseamnă asta? Păi de când avem umbră toată ziua (care acum este mai scurtă cu vreo două ore ca în România) , deşi temperatura e de 23-24 de grade, nu mai mergem la plajă şi nici la piscină pentru că e cam răcoare pentru scăldat, dacă mai adie puţin şi vântul.

Dis de dimineaţă pe terasă

Astfel am devenit mai casnici şi după ce Je vine de la job, unde răcoarea se pare că îi poartă noroc la vânzări, luăm prânzul pe terasă şi ne instalăm la Dr. House. Cred că am ajuns la recordul de a vedea peste cinci episoade pe zi, cu mici pauze de hrănit pisica şi scurte vizite la Island Village, (eu) ca să ne recuperăm banii pe garanţie.

Job-ul lui Je a mers bine si fără soare

...Je la sfârşitul unei zile de muncă pe Playa Torviscas

Cred totuşi că sedentarismul acesta se datorează şi apartamentului, pe care am avut norocul să-l găsim şi vrem să savurăm la maxim liniştea şi spaţiul. Pisica Ciciones a venit şi ea cu noi, că nici nu se putea altfel, după ce am deparazitat-o. Mai precis ne-am dus după ea în prima seară în care am dormit aici şi am adus-o. Nu s-a împotrivit deloc şi după ce a studiat şi mirosit toată casa, s-a declarat satisfăcută, aşa că s-a trântit leneşă în patul din dormitor.

De atunci, în dormitor la picioarele noastre  îşi petrece nopţile, iar ziua pleacă în expediţii numai de ea ştiute. Nu ştim dacă merge să-şi viziteze iubiţii din Island Village Heights, cert e că imediat ce se lasă seara, miaună la uşă să i se deschidă. Cum suntem la etaj, nu mai poate pleca şi veni pe terasă, dar fiind inteligentă s-a prins cum stă treaba…exceptând momentele când face lucruri ruşinoase şi ne lasă câte o bucurie în jardiniere. Avem însă timp şi răbdare să-i explicăm până pricepe că pe terasă nu e budă!

P.S. Ciciones a lipsit azi dimineaţă de la şedinţa foto, aşa că urmează un update mai târziu.

15 Comentarii