Dacia Logan, o maşină des întâlnită pe străzile din Tenerife

Ştirea cu mioritica Dacie Logan care a cucerit mapamondul cel trăsnit de recesiunea economică nu mai este de vreo doi ani de zile o ştire. Iar faptul că pe insula Tenerife Loganurile sunt destul de multe nu-i deloc ceva ieşit din comun. Dar un articol cât de mic merită pe blogul nostru.

Prima dată când am văzut Loganu’ pe insulă am exclamat ca la vederea unei foste colege de şcoală generală, cam prostuţă şi fără prea multe idealuri, care a ajuns o vedetuţă cunoscută în toată lumea. E doar o metaforă, că n-am nicio fostă colegă în această situaţie, dar vederea Loganului asta m-a făcut să zic Hei, Seb, nu este maşina aia prostuţă şi ieftină produsă la Piteşti?

Nu m-a încercat vreo mândrie naţională, dar tot am simţit că trebuie să spun cuiva străin de lângă mine Omule, tu nu ştii, dar maşina aia este produsă în România. Cam sună a mândrie, aşa-i? De ce naiba mintea omului e făcută într-un asemenea fel? Adică e vorba de o maşină modestă, nu-i vreo excelenţă în materie de lux, de viteză sau de siguranaţă pe patru roţi. De ce să se mândrească cineva cu aşa ceva? N-am habar, eu ştiu că de fiecare dată când sunt la muncă, cu şeful meu Jose, ţin să-i reamintesc Asta e maşina naţională a românilor. Uit să-i mai spun că succesul de vânzări peste graniţele României se datorează în exclusivitate lui Renault, care a preluat frâiele de câţiva ani, dar nici Jose nu pare deloc impresionat. La urma urmei de ce să-l impresioneze un Logan? E doar un Logan.

N-am cifre statistice, nu ştiu câţi canarioţi deţin o Dacia Logan, nu ştiu câţi rezidenţi au o Dacia Logan, dar ştiu că niciun român din câţi cunosc eu că trăiesc pe insulă nu are o Dacie Logan. Este şi de înţeles, pentru că nou un Logan nu e atât de ieftin şi alternativa este mai degrabă o maşină mult mai potentă, dar SH, la bani mai puţini. Iar Logan la mâna a doua n-am văzut la niciun anunţ de vânzări.

9 Comentarii