Cel mai tare job din Tenerife: PR la şcoala de surf

Pentru mine, pentru cheliuţa mea şi pentru bronzul ce mi s-a strâns pe piele, s-a inventat un loc de muncă. Ca să fiu precisă în detalii, Dan a inventat un job. Care anume se cheamă „PR la surf” şi presupune o groază de chestii complicate :D. Că doar bănuiţi şi voi ce greu este să te plimbi pe plajă ori pe promenadă cu o placă de surf sub braţ şi să-i întrebi pe puştani dacă vor să înveţe surf sau, de ştiu deja să călărească valurile, dacă vor să închirieze o placă. Deocamdată, că e aşa din scurt şi azi a fost prima zi de muncă, n-am „uniforma” gata şi umblu într-un tricou galben inscripţionat cu Palm Beach – Surf Shop / Surf School şi bichini (doar în poză apar în fustiţa portocalie, că altfel, doar bichini). Uniforma asta va fi o chestie specială (închipuită tot de Dan, por supuesto), tricou minuscul mulat şi pantalonaşi scurţi, la fel de mulaţi. Pe tricou scrie „Wanna Surf?” iar pe popou „Follwo Me!”. Asta pe spate. Iar pe faţă, în spaniolă.

Azi am dus şi primii clienţi la Dino, că a lui este magazinul şi şcoala de surf Palm Beach. Doi puştani englezoi care mergeau croiţi să-şi închirieze două plăci de la centrul de pe plajă. Eu i-am pescuit şi i-am dus la Dino. Avantaj eu, avantaj Dino, dar avantaj şi pentru englezoi. Că la centrul de pe plajă închirierea unei plăci costă 10 euro pe oră, la Dino 8 euro pe toată ziua doar placa şi 10 euro cu tot cu neopren şi încălţări de protecţie. Bine, că la cât de bun vânzător este brazilianul, i-a convins să ia lecţii de surf de la el. Şi le-a făcut şi reducere, de la 35 de euro lecţia (două ore) de persoană, la 30 de fiecare pentru 2,5 ore. Adevărul este că puştii pierdeau şi timp şi bani dacă îşi închiriau plăci. Ei, la fel ca şi mine, n-au făcut în viaţa lor surf şi n-ar fi avut nicio plăcere să intre singuri în apă fără să ştie ce să facă. Nu tu poziţie, nu tu surf, nu tu distracţie. Acum cred că-s fericiţi.

N-am zis nimic de bani pentru că nu voi fi plătită cu bani. Ci în lecţii de surf şi tot echipamentul de care voi avea nevoie (tot zic că „mâine” mă apuc de lecţii de surf, acum iar vă zi că mâine, aşa a zis Dino… manana. În Tenerife totul este manana şi acest manana e sfânt, nu t epoţi lua de el). Bine, dacă mă ţin de ei şi ei de mine şi dacă le duc mulţi clienţi, va veni şi o vreme când voi primi bani pentru plimbatul meu pe plajă cu placa în mână. Până atunci câştig prieteni (tulai câte „Guapa, bonita, chica” – guapa înseamnă frumoaso – mi-am luat de la turişti, localnici, surferi şi alte specii).

PieS: Pentru şcoala de surf suntem şi fotografi, ieri am făcut nişte poze învăţăceilor, o să mai facem şi zilele ăstea… sigur vor vrea să cumpere poze cu ei pe val, ca să se laude pe Facebook când ajung acasă din vacanţă că au învăţat surf în Tenerife.

24 Comentarii