Că ne distrăm mult şi că facem vacanţă din fiecare zi, nu înseamnă că suntem mai puţin emigranţi

Voi, nu toţi, dar unii dintre voi ne acuzaţi într-o formă sau alta că suntem impostori. Că, atâta timp cât noi mai mult ne distrăm şi de muncit, cam ioc, suntem în vacanţă şi nu suntem imigranţi. Eu vă întreb, am fi mai imigranţi dacă ne-am distra mai puţin? Dacă am avea clipe fericite doar la sfârşitul săptămânii? Dacă am avea activităţi sportive doar de două ori pe lună? Asta ne-ar face mai imigranţi? Iar blogul nostru, EmigrantInTenerife.info, ar fi un blog mai de emigranţi dacă articolele publicate ar fi mai mult despre cât de mare e şomajul în insulele Canare şi cât de greu este să-ţi găseşti de muncă?

Nu cred că există nişte reguli care să încadreze emigranţii, că oamenii care pleacă din ţara lor pentru un alt trai pot fi de trilioane de feluri, în funcţie de aşteptările pe care le au ei de la ţara în care au imigrat. Dar, în mare, atâta timp cât trăiesc într-o ţară străină de a lor, ţară în care nu au cetăţenie, se cheamă că sunt emigranţi. În rest, cât de mult muncesc, cât de puţini bani câştigă, cât de mult vor să facă surf sau cât bronz este pe pielea lor, contează doar pentru ei şi nu schimbă titulatura de emigranţi.

Acum, nu fac ditai teoria că îmi place mie cuvântul „emigrant”, dar am ţinut să clarific nişte aspecte. Eu şi Seb nu suntem în Tenerife în vacanţă, suntem în Tenerife ca să ne facem o viaţă în insulele Canare. Din mare fericire, am constatat venind pe insulă că ne place enorm aici, contrar multora care ne-au avertizat că la tropice nu este paradisul. Şi da, suntem imigranţi aici, imigranţi cu acte în regulă.

4 Comentarii