Apă caldă încă nu avem, tot ne căutăm altă locuinţă

Ne-am căutat locuinţă în care să ne mutăm şi gândul ne-a rămas la apartamentul cu un dormitor din portul Los Cristianos. Proprietara ne-a trimis pe e-mail un set de fotografii, dar nu ne-a răspuns dacă mai lasă din cei 500 de euro, pentru că este cam mult pentru noi. Gândim că pentru ea e mai avantajos să-l închirieze cu 450 decât să-l ţină gol, că aşa avem o bănuială că multe apartamente n-au chiriaşi deloc, chiar dacă a început sezonul în Tenerife. Cum nu ne-a dat un răspuns şi cum n-am mai căutat altceva mai ieftin, ieri, după ce a venit instalatorul şi a ajuns la concluzia că boilărul nu mai poate fi reparat ci trebuie schimbat, am hotărât să rămânem pe loc, în studioul nostru din San Eugenio, pentru o lună, timp în care să căutăm în linişte altceva. În acelaşi timp judecam să renegociem cu Merlin şi să nu-i mai dăm 360 de euro pe lună ci undeva pe la 320, pentru că ne ţine de 10 zile fără apă caldă, pentru că nu ne-a adus televizor în primele două luni şi pentru alte asemenea motive.

Pe la prânz când Merlin a sunat (pentru banii de chirie, nu pentru a ne întreba dacă a venit instalatorul şi dacă s-a putut repara boilărul), Seb i-a cerut să coboare la noi în studio şi să vorbim (ea locuieşte tot în complexul Island Village Heights, cu un etaj mai sus decât noi). Merlin a zis despre ce să vorbim?, Seb i-a spus că-s mai multe lucruri care nu merg bine, care ne deranjează şi că vrem să prelungim contractul cu o lună dar să mai lase la preţ. La care ea, foarte intransigent, a spus că nu, nu lasă nimic la preţ, dacă ne convine, prelungim contractul cu alte 3 luni, în niciun caz cu doar o lună, şi tot la preţul de 360 de euro. Dacă nu ne convine, putem pleca, ea are deja clienţi. Ştiţi cum găseşte ea clienţi? Aşa cum ne-a găsit şi pe noi, cu anunţ pe saituri imobiliare. Unde preţul studioului este de 320 de euro! Viitorul rezident de Tenerife o sună, ea spune îmi pare rău, studioul de 320 de euro s-a ocupat deja, dar mai am unul la 360 de euro şi aşa a prins în plasă chiriaşi naivi.

La un aşa răspuns ce nu lasă loc unei minime negocieri, nu puteam face altceva decât să ieşim din casă şi să căutăm altceva în cartier, pe deal, în jurul nostru, unde sunt mai multe complexe rezidenţiale. Am căutat în Laguna Park, acolo se închiria doar în regim hotelier şi era plin de englezi, am intrat în Caledonia Park, acolo femeia de serviciu ne-a spus că este închis complexul (nu ştia dacă definitiv), am ajuns la Windsor unde un apartament costa 530 de euro şi un studio 450 (întradevăr, complexul părea luxos), apoi la Bel Air, unde un nene de la întreţinere ne-a zis că-s apartamente cu un dormitor la 350 de euro, dar să venim a doua zi dis de dimineaţă manana por la manana, când e cineva la recepţie (am întrebat ce înseamnă dis de dimineaţă şi el a răspuns 10-11…. asta spune multe despre spanioli 😀 ) Apăi, ăsta e super preţ pentru un apartament, normal că azi dimineaţă ne-am înfiinţat în faţă la oficina. Era  tot acelaşi nene, directoarea complexului întârzia. A sunat-o, i-a zis de noi, femeia i-a transmis că ajunge pe la ora 12, dar să urcăm să vedem apartamentul (care acum costă 400 de euro, tipul a zis că s-a înşelat el ieri, nu ştia preţul exact, da, vezi să nu). Arată bine, n-am făcut poze, acum fugim să vorbim şi cu directoarea.

Bucătăria apartamentului din port

Canapeaua din living nu pare extensibilă...

Dormitorul nu-i foarte mare, dar e ok... iar paturile se pot uni

Cred că baia e puţin cam înghesuită

Şi acesta este balconul...

*tocmai acum a răspus la mail proprietara apartamentului din Los Cristianos. Nu vrea să lase nimic la preţ, spune ceea ce ştiam şi noi, că este unul din puţinele edificii aflate în prima linie, lângă ocean, că 500 de euro e un preţ mai mult decât rezonabil, cât timp aici sunt incluse taxele pentru apă şi electricitate plus cele pentru întreţinerea comună (gunoi, femeia de serviciu, lift, etc). Toate pozele din acest post ilustrează apartamentul acesta şi ne-au fost trimise pe mail de proprietară. E drăguţ, nu extraordinar, priveliştea e de milioane, dar deocamdată nu ne permitem să locuim în port

12 Comentarii